Основні зміни в новому меню

Основні зміни в новому меню:

  • збільшення вживання овочів
  • збільшення вживання фруктів
  • збільшення вживання злакових та бобових
  • зменшення вживання хліба (цільнозерновий, є прийоми їжі без хліба)
  • зменшення вживання картоплі
  • збільшення споживання м`яса птиці, риби
  • зменшення споживання насичених жирів (масла)
  • обмежується вміст цукру, солі та жиру в стравах, які готуються в закладі

Додали:

  • фрукти та ягоди (банан, яблуко, апельсин, слива, вишня)
  • сочевицю
  • заморожений горошок
  • цвітну капусту
  • сухофрукти( курагу, чорнослив)
  • гарбуз
  • ізюм
  • крупи(кукурудзяну, ячну та пшеничну)
  • макарони твердих сортів
  • натуральні спеції (орегано, гвоздика, кориця)