Основні зміни в новому меню:
- збільшення вживання овочів
- збільшення вживання фруктів
- збільшення вживання злакових та бобових
- зменшення вживання хліба (цільнозерновий, є прийоми їжі без хліба)
- зменшення вживання картоплі
- збільшення споживання м`яса птиці, риби
- зменшення споживання насичених жирів (масла)
- обмежується вміст цукру, солі та жиру в стравах, які готуються в закладі
Додали:
- фрукти та ягоди (банан, яблуко, апельсин, слива, вишня)
- сочевицю
- заморожений горошок
- цвітну капусту
- сухофрукти( курагу, чорнослив)
- гарбуз
- ізюм
- крупи(кукурудзяну, ячну та пшеничну)
- макарони твердих сортів
- натуральні спеції (орегано, гвоздика, кориця)